Skip to main content
informatie

Verschillende type kunststof kozijnen: Waaruit kunt u kiezen?

Kunststof kozijnen zijn erg populair vanwege de duurzaamheid, energie-effici├źntie en lage onderhoudsvereisten. Maar met zoveel verschillende type kunststof kozijnen om uit te kiezen, kan het moeilijk zijn om een keuze te maken.

Welke types zijn er?

Hieronder vindt u een overzicht van de meest voorkomende verschillende soorten en type kozijnen.

Vaste- of vast glas kozijnen

Vaste- of vast glas kozijnen zijn de meest eenvoudige en budgetvriendelijke soort. Vaste kozijnen kunnen niet geopend of gesloten worden, en dienen ze voornamelijk als decoratie. Tevens zijn ze erg veilig en inbraak werend, handig voor een ruimte die inbraakgevoelig is. Dit type biedt verder uitstekende isolatie en geluiddempende eigenschappen. Hierdoor zijn ze ook ideaal voor ruimtes waar ventilatie niet perse noodzakelijk is, zoals badkamers of trappenhuizen.

Dit type kozijn is verkrijgbaar in verschillende kleuren, structuren en profielen.

Draai-kiep raam

Draai-kiep ramen zijn zeer veelzijdig en worden vaak gekozen vanwege hun functionaliteit. Ze kunnen zowel verticaal geopend als horizontaal gekanteld worden. Hierdoor kunt u gemakkelijk ventileren zonder het raam volledig te openen. Dit maakt ze ideaal voor slaapkamers, woonkamers en keukens waar goede ventilatie gewenst is.

Dit type kozijn is verkrijgbaar met verschillende soorten raambeslag en keuze uit hang- en sluitwerk.

Kunststof schuifpui

Schuifpuien zijn ideaal voor balkons of terrassen. Ze nemen geen extra ruimte in beslag bij het openen en sluiten, omdat ze horizontaal langs een spoor bewegen. Deze kozijnen bieden uitstekende thermische isolatie en laten veel natuurlijk licht binnen.

Heeft u niet voldoende aan een standaard optie? Stel dan uw eigen kunststof schuifpui samen met uw kozijnleverancier.

Kunststof valramen

Valramen, een traditionele keus voor verschillende type woningen. Valramen bestaan uit twee delen: een vast deel aan de onderkant en een raam met hendel dat naar binnenklapt. De kunststof modellen zijn gemakkelijk schoon te maken en bieden goede ventilatiemogelijkheden.

Kiest u voor een valraam? Kijk dan goed na of een politiekeurmerk noodzakelijk is voor de veiligheid van uw woning.

Getoogde kunststof kozijnen

Getoogde kozijnen (ronde en ovale kozijnen) worden vaak gekozen vanwege hun aantrekkingskracht. Ze hebben een gebogen vorm die veel elegantie toevoegt aan een gebouw of woning. Deze kozijnen kunnen worden aangepast aan verschillende vormen en maten, waardoor ze geschikt zijn voor zowel moderne als klassieke woningen.

Opties in overvloed: Kunststof kozijnen voor ieder type woning

Voor het kiezen van het juiste type kunststof kozijn is het belangrijk om rekening te houden met uw specifieke wensen en de stijl van de woning. Vaste kozijnen zijn ideaal voor ruimtes waar ventilatie niet noodzakelijk is, terwijl draai-kiep kozijnen veelzijdigheid bieden. Schuif kozijnen zijn perfect voor ruimtes zoals balkons of terrassen, terwijl valramen traditionele voordelen bieden. Bent u op zoek naar een unieke uitstraling, zijn getoogde kozijnen de juiste keuze.

We begrijpen dat het kiezen van de juiste soorten kozijnen een belangrijke beslissing is. Daarom staan onze experts klaar om u te helpen bij het maken van de juiste keuze die past bij uw wensen en uw budget.

Kozijnen offerte aanvragen: bespaar tot wel 40% in slechts twee minuten

X