Skip to main content
banner kozijnplaza

Kunststof kozijnen merken: Kies voor kwaliteit

Wanneer je online zoekt naar kunststof kozijnen merken, dan ziet u dat er veel verschillende aanbieders zijn. Kozijnplaza heeft daarom de beste en meest gebruikte merken voor u op een rij gezet.

Wilt u meer informatie over een specifiek merk? Bekijk hieronder ons ruime overzicht. Klik op een van de logo’s zodat u naar de website van de aanbieder gaat.

kunststof kozijnen merken

De beste merken op een rij

Als u op zoek bent naar het beste kunststof kozijnen merk dan kiest u uiteraard voor kwaliteit. Naast kwaliteit is de prijs natuurlijk ook belangrijk. Hiernaast wilt u natuurlijk ook een kozijn dat goede isolatie biedt en inbraakwerend is. Elk kozijnen merk speelt hier anders op in een heeft hierdoor verschillende eigenschappen.

We hebben hieronder de vier beste merken voor u op een rij gezet.

Schüco kozijnen

Schüco is een erg bekend en veel gebruikt kozijnenmerk en hierdoor marktleider. Dit merk onderscheidt zich vooral qua duurzaamheid, maar is veiligheid ook een erg belangrijk item. De prijzen van deze kozijnen liggen dan misschien hoger dan andere merken, maar kiest u wel voor een prachtig en comfortable design.

Finstral kozijnen

Finstral is dan niet zo bekend als Schüco, echter behoort dit merk zeker tot de betere kunststof kozijnen. Dit merk richt zich vooral op kwaliteit en laat men dit ook regelmatig testen door onafhankelijke bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Een bijkomend voordeel is dat dit merk een goede bescherming biedt tegen allerlei weeromstandigheden.

Weru kozijnen

Weru-kozijnen onderscheiden zich voornamelijk door hun buitengewone uitstraling. Het ruime assortiment biedt talloze mogelijkheden om de kozijnen naar wens aan te passen. Om de beste kwaliteit te kunnen waarborgen, selecteert Weru uitsluitend gecertificeerde bedrijven als verkooppunten voor hun kozijnen.

Veka kozijnen

Veka is niet alleen één van de grootste spelers in Nederland, maar ook een pionier op het gebied van ontwikkeling. De voortdurende drang naar vooruitgang resulteert in kozijnen die van buitengewone kwaliteit zijn. Bovendien draagt het merk Veka actief bij aan duurzaamheid door oude kozijnen te recyclen.

Waarom kiezen voor Schüco kozijnen

Kiest u voor Schüco kozijnen dan kiest u voor een klasse A merk. Met een uitstekende kwaliteit en stijlvol ontwerp biedt dit merk tal van voordelen.

  1. Kwaliteit en duurzaamheid: Schüco staat bekend als een hoogwaardig merk en voldoet aan strenge kwaliteitsnormen. Gemaakt van robuuste materialen zoals aluminium en kunststof, zijn deze kozijnen bestand tegen extreme weersomstandigheden. Tevens behouden ze hun vorm en functionaliteit, ook na jaren gebruik. Verder zijn ze ook energiezuinig, wat resulteert in lagere energiekosten.
  2. Veiligheid: De veiligheid van uw woning is een van de belangrijkste punten. Schüco kozijnen zijn daarom voorzien van geavanceerde vergrendelingssystemen en de juiste keurmerken. Hierdoor is uw woning extra goed beveiligd tegen inbraak.
  3. Geluidsisolatie: Een ander groot voordeel van Schüco kozijnen zijn de uitstekende geluidsisolerende eigenschappen. Zelfs in een drukke buurt zorgt dit merk ervoor dat u geen last heeft van lawaai of geluid wat van buiten komt. Dit draagt vooral bij aan uw comfort en welzijn.
  4. Onderhoud: Schüco kozijnen zijn gemakkelijk te onderhouden. Ze vereisen namelijk weinig onderhoud en zijn gemakkelijk schoon te houden. Dit bespaart u tijd en moeite bij het onderhoud van uw woning.
  5. Stijlvol design: Naast alle bovenstaande voordelen, biedt Schüco ook een breed scala aan verschillende designs. Met diverse kleuren, afwerkingen en stijlen kunt u uit veel verschillende modellen kiezen die het best passen bij uw woning.

Zorg voor een goede montage van de kozijnen

Als u een goed kunststof kozijnen merk aanschaft wilt u natuurlijk ook dat deze goed worden gemonteerd. Een slechte montage zorgt ervoor dat kozijnen niet goed isoleren of zelfs lekkage kunnen geven, dit ook bij een kwaliteitsmerk. Dit wilt u uiteraard voorkomen. Zorg er dan ook altijd voor dat kozijnen goed worden geplaatst en gemonteerd door een vakman.

Vraag via Kozijnplaza meerdere kozijnen offertes aan van verschillende specialisten. Zo weet u zeker dat uw kozijnen goed worden geplaats en gemonteerd. Hiernaast kunt u prijzen met elkaar vergelijken en goed laten adviseren over de voor- en nadelen van elk merk.

Kozijnen offerte aanvragen: bespaar tot wel 40% in slechts twee minuten

X