Skip to main content
banner kozijnplaza

Kozijnen prijzen: Ontdek de actuele prijzen van kozijnen in 2024

Kozijnen zijn een belangrijk onderdeel van uw huis. Naast het bieden van veiligheid en bescherming tegen de elementen, bepalen ze ook voor een groot deel de uitstraling van uw woning. Maar wat zijn nu de prijzen van kozijnen? En welke factoren hebben invloed op de kosten van uw nieuwe kozijnen?

Om te beginnen is het belangrijk om te weten dat de prijzen van kozijnen afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals het materiaal, de afmetingen, het type glas en de afwerking. Hieronder zullen we de prijzen van de meest voorkomende kozijnen in 2024 bespreken.

kozijnen-prijzen

Wat kosten kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt omdat ze weinig onderhoud vereisen en zeer duurzaam zijn. Daarnaast zijn kunststof kozijnen verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, waardoor ze goed passen bij elk type woning.

De prijs voor kunststof kozijnen varieert tussen de € 350 en € 800 per m2, afhankelijk van de afmetingen, het type glas en de afwerking.

Kosten houten kozijnen per m2

Houten kozijnen hebben een klassieke uitstraling en worden vaak gebruikt bij historische woningen. Houten kozijnen vereisen wel meer onderhoud dan kunststof kozijnen, maar hebben als voordeel dat ze een warmere uitstraling hebben.

De prijs voor houten kozijnen varieert tussen de € 450 en € 1.000 per m2, afhankelijk van de afmetingen, het type hout en de afwerking.

Aluminium kozijnen prijs

Aluminium kozijnen worden steeds populairder als keuze voor ramen en deuren. Dit komt niet alleen door de moderne en strakke uitstraling van aluminium, maar ook door de vele voordelen die deze kozijnen bieden. Zo zijn aluminium kozijnen zeer duurzaam en hebben ze een lange levensduur.

De prijs voor aluminium kozijnen varieert tussen de € 500 en € 1.200 per m2, afhankelijk van de afmetingen, het type glas en de afwerking.

Wat kost een stalen kozijn?

Stalen kozijnen zijn een populaire keuze vanwege hun moderne uitstraling en duurzaamheid. Hoewel ze vaak duurder zijn dan kunststof kozijnen, bieden ze een unieke look en feel die bijdraagt aan de sfeer van de woning.

De prijs voor stalen kozijnen varieert in 2024 tussen de € 600 en € 1200 per m2, afhankelijk van de afmetingen, het type glas en de afwerking. Hoewel dit hoger lijkt dan kunststof kozijnen, is het belangrijk op te merken dat stalen kozijnen over het algemeen een langere levensduur hebben en minder onderhoud vereisen. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de lange termijn investering en de voordelen van stalen kozijnen bij het maken van een beslissing.

Kozijnen met HR++ glas

HR++ glas is de meest gebruikte glassoort in kozijnen. HR++ glas heeft een hoge isolatiewaarde, waardoor u kunt besparen op uw energierekening.

De prijs voor kozijnen met HR++ glas varieert tussen de € 600 en € 1.200 per m2, afhankelijk van het type kozijn en de afmetingen.

Kozijnen met triple glas

Triple glas is de meest isolerende glassoort en wordt steeds vaker gebruikt in kozijnen. Triple glas heeft een hoge isolatiewaarde en zorgt daarmee voor een nog hogere energiebesparing dan HR++ glas.

De prijs voor kozijnen met triple glas varieert tussen de € 700 en € 1.500 per m2, afhankelijk van het type kozijn en de afmetingen.

Bespaar tot wel 40% op uw nieuwe kozijnen

Nieuwe kozijnen vragen om een investering. U heeft echter de mogelijkheid om te besparen op uw kozijnen. Door gratis en vrijblijvend offertes aan te vragen krijgt u niet alleen inzicht in de exacte prijzen van kozijnen voor uw situatie, maar ziet u ook direct welke aanbieder de voordeligste prijs biedt.

Het aanvragen van offertes doet u gewoon vanuit uw eigen stoel door ons korte offerteformulier in te vullen. Vervolgens ontvangt u binnen 2 werkdagen offertes van maximaal 6 specialisten in uw regio en bepaalt u zelf aan welke vakman u de klus wilt uitbesteden. Uiteraard is het aanvragen van offertes geheel vrijblijvend en zit u dus nergens aan vast.

Kozijnen offerte aanvragen: bespaar tot wel 40% in slechts twee minuten

X