Skip to main content
prijzen

Kozijnen schilderen prijs 2023

Als u uw kozijnen wilt laten schilderen, is het belangrijk om te weten wat de gemiddelde prijzen zijn. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van het type kozijn, de grootte van het kozijn en het aantal kozijnen dat u wilt laten schilderen. Hieronder zullen we u meer vertellen over de gemiddelde prijzen van het schilderen van kozijnen in 2023.

Materiaal Gemiddelde prijs per 1 m²
Hout € 45
Kunststof € 30
Aluminium € 50
Staal € 40

Bovenstaande prijzen zijn gemiddelde prijzen. Prijzen zijn inclusief materiaalkosten en afhankelijk van uw gekozen schilderbedrijf.

Houten kozijnen schilderen. Kosten per m2

Het schilderen van houten kozijnen is vaak iets duurder dan het schilderen van kunststof kozijnen. Dit komt omdat het schilderen van houten kozijnen meer tijd en moeite kost. De gemiddelde prijs voor het schilderen van houten kozijnen is ongeveer €45 per m2. Dit is inclusief het schuren, gronden en aflakken van de kozijnen. Als u kiest voor een speciale lak of meerdere kleuren, dan kunnen de kosten hoger uitvallen.

Het schilderen van houten kozijnen brengt niet alleen hogere kosten met zich mee, maar het heeft ook meer onderhoud nodig dan kunststof kozijnen. Het is aan te raden om uw houten kozijnen eens in de 5 tot 7 jaar opnieuw te laten schilderen om de levensduur van de kozijnen te verlengen. Daarnaast is het belangrijk om het juiste type verf te kiezen, die geschikt is voor de buitenlucht en de weersomstandigheden.

Voordelen schilderen kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn over het algemeen goedkoper om te schilderen dan houten kozijnen. Dit komt omdat kunststof kozijnen vaak al in de fabriek zijn voorzien van een kleurlaag. Als u uw kunststof kozijnen wilt laten schilderen, dan is de gemiddelde prijs ongeveer €30 per m2. Dit is inclusief het reinigen, schuren en schilderen van de kozijnen.

Daarnaast biedt het schilderen van kunststof kozijnen een uitgebreide keuze aan kleuren om uit te kiezen, waardoor u uw woning een persoonlijke touch kunt geven. Het schilderen kan ook helpen bij het beschermen van uw kozijnen tegen beschadigingen, zoals krassen en verkleuring door de zon. Bovendien is het schilderen van kunststof kozijnen een duurzame optie, omdat het de levensduur van uw kozijnen kan verlengen en daardoor bijdraagt aan de duurzaamheid van uw woning.

Kosten aluminium kozijnen verven

Het schilderen van aluminium kozijnen is duurder dan het schilderen van houten of kunststof kozijnen. Dit komt omdat aluminium kozijnen een speciale voorbehandeling nodig hebben voordat ze kunnen worden geschilderd. De gemiddelde prijs voor het schilderen van aluminium kozijnen is ongeveer €50 per m2. Dit is inclusief het schuren, ontvetten, gronden en aflakken van de kozijnen.

Prijsindicatie voor het verven van stalen kozijnen

De prijs van stalen kozijnen verven kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van de kozijnen, het aantal lagen verf dat nodig is en de grootte van het oppervlak. Over het algemeen ligt de prijs voor het verven van stalen kozijnen tussen de €30 en €50 per m2. Het is altijd aan te raden om een offerte aan te vragen bij een professionele schilder om een nauwkeurige prijsindicatie te krijgen.

Kozijnen-schilderen-prijs

Extra kosten

Naast de prijs voor het schilderen van de kozijnen zijn er ook nog extra kosten waar u rekening mee moet houden. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijke extra kosten bij het schilderen van kozijnen:

  • Voorbereidende werkzaamheden, zoals het schuren van de kozijnen en het afplakken van de omgeving
  • Het aanschaffen van de benodigde verf, kwasten en andere materialen
  • Arbeidskosten van een professionele schilder, als u het schilderwerk niet zelf uitvoert
  • Het eventueel vervangen van beschadigde kozijnen of delen ervan, voordat er geschilderd kan worden
  • Het repareren van houtrot in de kozijnen voordat er geschilderd kan worden
  • Extra kosten voor het behandelen van specifieke soorten kozijnen, zoals hardhouten kozijnen die meer tijd en aandacht vergen bij het schilderen.

Het is belangrijk om rekening te houden met deze extra kosten bij het plannen en budgetteren van het schilderen van kozijnen. Zo voorkomt u verrassingen achteraf en kunt u optimaal genieten van een frisse uitstraling van uw kozijnen

Conclusie prijs 2023

De gemiddelde prijzen voor het schilderen van kozijnen in 2023 variëren tussen €30 en €50 per m2, afhankelijk van het type kozijn dat u wilt laten schilderen. Houten kozijnen zijn over het algemeen duurder om te schilderen dan kunststof kozijnen, terwijl het schilderen van aluminium kozijnen het duurst is. Houd er rekening mee dat er ook nog extra kosten kunnen zijn voor bijvoorbeeld het afplakken van ramen en deuren of het repareren van beschadigde delen.

Kozijnen offerte aanvragen: bespaar tot wel 40% in slechts twee minuten

X